بیمه آتش سوزی انبار چیست؟
بیمه آتش سوزی انبار یکی از انواع بیمه آتش سوزی است که خسارت های ناشی از آتش سوزی در انبار ها را مورد پوشش قرار می دهد.
به طور خلاصه در صورتی که انبار شما دچار آتش سوزی شود و شما متحمل هزینه های سنگینی شوید، با داشتن بیمه آتش سوزی انبار، شرکت بیمه گر تمامی خسارت های وارد شده به انبار شما را که به علت آتش سوزی باشد جبران می کند.
پوشش های بیمه آتش سوزی انبار
این بیمه نامه دارای پوشش های اصلی و تکمیلی مختلفی است به همین خاطر تقریبا تمامی حوادثی که ممکن است برای انبار ها رخ دهد را پوشش می دهد.
پوشش اصلی بیمه آتش سوزی انبار عبارت است از:
- آتش سوزی: تمامی خسارت های وارد شده به بنا و اموال موجود در انبار که به علت آتش سوزی باشد، تحت پوشش قرار داده می شود.
- صاعقه: تمامی خسارت های وارد شده به بنا و اموال موجود در انبار که به علت برخورد صاعقه باشد، تحت پوشش قرار داده می شود.
- انفجار: تمامی خسارت های وارد شده به بنا و اموال موجود در انبار که به علت انفجار باشد، تحت پوشش قرار داده می شود.
پوشش های تکمیلی در بیمه آتش سوزی انبار عبارت اند از:
- پوشش سرقت با شکست حرز: تمامی خسارت های وارد شده به انبار که به علت سرقت باشد، تحت پوشش قرار داده می شود و خسارت های وارد شده توسط شرکت بیمه گر پرداخت خواهد شد همانند بیمه سرقت منازل.
- طوفان، سیل، زلزله: تمامی خسارت های وارد شده به بنا و اموال موجود در انبار که به علت حوادث طبیعی مانند: سیل، زلزله، آتش فشان و … باشد توسط شرکت بیمه گر پرداخت می شود. بنابراین بیمه زلزله یکی از پوشش های تکمیلی در این بیمه نامه می باشد.
- بارش باران یا برف: تمامی خسارت های وارد شده به اموال موجود در انبار که به علت بارش باران یا برف باشد، توسط این پوشش پرداخت خواهد شد.
- رانش زمین: در صورتی که زمین رانش کند و به اموال موجود در انبار خسارت وارد شود، با داشتن این پوشش، شرکت بیمه گر موظف به پرداخت خسارت می باشد.
- سقوط هواپیما یا هلیکوپتر: در صورتی که هواپیما یا هلیکوپتر سقوط کند و باعث وارد شدن خسارت به بیمه گذار شود، شرکت بیمه گر موظف به پرداخت خسارت می باشد.
- سایر پوشش ها: این بیمه نامه دارای پوشش های تکمیلی بیشتری است که تمامی آنها را می توانید در صفحه بیمه آتش سوزی چیست مشاهده فرمایید.
هزینه بیمه آتش سوزی انبار
قیمت بیمه آتش سوزی انبار ثابت نیست و به شرایط بیمه گذار بستگی دارد. به همین خاطر نمی توان قیمت دقیقی برای آن مشخص کرد. برای استعلام قیمت بیمه انبار باید به شرکت بیمه گر مورد نظر خود مراجعه کنید و پس از اعلام شرایط، حق بیمه شما مشخص خواهد شد. برخی از مواردی که در تعیین حق بیمه شما تاثیرگذار هستند عبارت اند از:
- ازش اموال: یکی از مهمترین مواردی که در نرخ حق بیمه آتش سوزی انبار تاثیر دارد، ارزش اموال می باشد، روشن است هرچه ارزش اموال شما بیشتر باشد، حق بیمه شما نیز بیشتر خواهد بود.
- احتمال رخ دادن حادثه: اگر انبار شما در محلی قرار داشته باشد که احتمال رخ دادن حادثه در آن مکان بالا باشد، حق بیمه شما نیز بیشتر خواهد بود.
- حوادثی که قبلا رخ داده است: در صورتی که در انبار شما قبلا هم حادثه ای رخ داده باشد، احتمالا حق بیمه شما مبلغ بیشتری خواهد بود.
- مدت بیمه نامه: نرخ بیمه نامه به مدت بیمه نامه شما نیز بستگی دارد.
علاوه بر موارد گفته شده، هر شرکت بیمه معیار های مختلفی برای تعیین حق بیمه انبار دارد که برای اطلاع از آن باید به شرکت بیمه گر مراجعه فرمایید.
مدت بیمه انبار
این بیمه نامه معمولا به صورت یکساله صادر می شود اما در صورتی که بیمه گذار تمایل داشته باشد، می تواند بیمه آتش سوزی انبار را به صورت کوتاه مدت نیز خریداری نماید.
مدارک مورد نیاز برای خرید بیمه نامه
- تکمیل لیست اموال موجود در انبار ها به همراه ارزش اموال
- کپی کارت ملی بیمه گذار
- تکمیل فرم پیشنهاد بیمه انبار
برای مشاهده باید وارد صفحه فرم پیشنهاد بیمه ما شوید.
فسخ بیمه آتش سوزی انبار
این بیمه نامه به ۳ صورت قابل فسخ بیمه باشد که در ادامه توضیح داده شده است
- فسخ خود به خودی بیمه نامه: در صورتی که حادثه ای برای انبار رخ دهد و انبار به طور کامل از بین رود، این بیمه نامه به صورت خود به خود فسخ خواهد شد.
- فسخ از طرف بیمه گذار: در صورتی که بیمه گذار از عملکرد شرکت بیمه راضی نباشد، یا شرکت بیمه گر علاوه بر کاهش ریسک بیمه نامه راضی به کاهش حق بیمه نشود، بیمه شده می تواند بیمه آتش سوزی انبار را فسخ نماید.
- فسخ از طرف بیمه گر: اگر بیمه گذار حق بیمه انبار را به موقع نپردازد یا کتمان حقیقت کند، بیمه گر می تواند قرارداد را فسخ نماید.
موارد خارج از پوشش در بیمه انبار
در صورتی که خسارت های وارد شده به علت موارد زیر باشد، شرکت بیمه گر هیچگونه مسئولیتی در قبال پرداخت خسارت ندارد.
- خسارت های وارد شده به علت فعالیت های هسته ای و رادیو اکتیو.
- خسارت های وارد شده به علت شورش، جنگ، آشوب و …
- خسارت هایی که مشخص شود نفعی در کار است.
- خسارت هایی که مشخص شود عمدی بوده است.
- خسارت های ناشی از کوتاهی بیمه گذار.
- خسارت های آتش سوزی که منشا آن انبار بیمه شده نباشد.
دریافت خسارت از بیمه آتش سوزی انبار
برای دریافت خسارت از بیمه نامه خود باید مراحل زیر را انجام دهید.
- اعلام حادثه به شرکت بیمه گر حداکثر تا ۵ روز کاری
- ارائه گزارش آتش سوزی نیرو های آتش نشانی
- ارائه گزارش نیروی انتظامی
- ارائه بیمه نامه
- مدارک شناسایی
- سایر مدارک مورد نیاز توسط شرکت بیمه گر اعلام خواهد شد.
ثبت انبار در سامانه ثبت انبارها برای بیمه آتش سوزی
برای آنکه بتوانید برای انبار خود بیمه آتش سوزی خریداری کنید، ابتدا باید انبار را در سامانه ثبت انبار ها ثبت نمایید. برای این کار کافیست وارد سایت سامانه جامع انبار ها شوید و پس از ثبت اطلاعات انبار، اقدام به خرید بیمه نامه نمایید.
لازم به توضیح است که قانون ثبت انبار در سامانه ثبت انبار ها به تازگی توسط وزارت صنعت و معدن تصویب شده است و هدف اصلی آن جلوگیری از قاچاق و احتکار کالا می باشد.