نصب دوربین مدار بسته هایک ویژن

شاید برای شما پیش آمده باشد که جهت نصب و اجرای تجهیزات نظارت تصویری هایک ویژن به‌عنوان یکی از بهترین برندهای دوربین مدار بسته جهان، پس از مشاوره با مسئول فنی پروژه خود، چندین گروه محصول و پیشنهادات مختلف، گرفته باشید.

در چنین مواقعی حتماً دچار سردرگمی و عدم اطمینان در انتخاب هر یک از این پیشنهادها خواهید شد. لازم به ذکر است، طراحی و پیاده سازی سیستم‌های نظارت تصویری و حفاظتی هایک ویژن، امری پیچیده و نیازمند تخصص است.

مزایای نصب دوربین‌های مدار بسته هایک ویژن

۱- سخت افزاری قدرتمند، قابل اعتماد و پایدار

۲- تنوع در محصولات، تا بتوانند انواع نیازهای کاربران را پاسخ دهند.

۳- نرم افزار و رابط کاربری قدرتمند و کاربر پسند، که همواره از سوی کمپانی هایک ویژن در حال بروز رسانی و ارتقا است.

۴- قابلیت یکپارچه شدن سیستم‌های نظارتی و حفاظتی درصورت استفاده از نرم افزارهای یکپارچه سازی هایک ویژن (مانند نرم افزار hikcentral)

۵- کیفیت بالای قطعات الکترونیکی و بدنه  استفاده از جدیدترین تکنولوژی در آنها

۶- قابل سرویس و تعمیر پذیری و داشتن گارانتی معتبر در ایران

۷- قابلیت ارتقا تجهیزات جانبی درصورت لزوم

و بسیاری مزایای دیگر که منجر شده است این برند پرفروش‌ترین برند جهان باشد.

پارامترها و استانداردهای نصب دوربین مداربسته هایک ویژن

نصب و اجرای دوربین مدار بسته هایک ویژن ممکن است به تعداد و نوع دوربین‌ها، محل نصب، نیازهای امنیتی و بودجه شما بستگی داشته باشد. اما در کل، برخی از شرایط مهم و استانداردها برای نصب تجهیزات نظارت تصویری هایک ویژن عبارتند از:

  1. انتخاب درست نوع دوربین: شما براساس نیاز خود، می‌توانید از دوربین‌های مداربسته با تکنولوژی توروبو اچ دی (Turbo HD) و یا تحت شبکه (IP) استفاده نمایید. همچنین می‌توانید براساس کاربری و محل نصب این تجهیزات، از دوربین‌های دام (سقفی) و بولت (دیواری) و … استفاده کنید. نکته قابل توجه این است که تصویر مورد نیاز شما از محیط به چه صورت است. همچنین در یک مکان گسترده و بزرگ بهتر است دوربین تحت شبکه استفاده شود و در منازل مسکونی و ادارات نه چندان بزرگ، دوربین مداربسته توربو اچ دی مناسبتر و با قیمت بهینه‌تر است. از موارد مهم دیگر در این زمینه، آینده‌نگری در طراحی و اجرای این سیستم است. توجه به اینکه سیستم دوربین مداربسته پیاده سازی شده، به طوری طراحی شده باشد که اگر در آینده لازم به افزایش تعداد دوربین مداربسته در مجموعه داشته باشیم به راحتی قابل اجرا باشد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

  1. مشخص کردن تعداد دوربین‌ها: تعیین تعداد دوربین‌ها براساس مساحتی که قصد پوشش دادن آن را دارید و همچنین نیاز شما به داشتن تصویر محیط از جهت‌های مختلف، امکان پذیر است. در این مورد سعی کنید درصورت امکان با کمترین تعداد دوربین،‌ بیشترین محدوده را با توجه به کیفیت تصویر دوربین پوشش دهید.

  1. امکانات مهم دوربین‌ها:

در دوربین مدار بسته به طور خلاصه باید به پارامترهای زیر توجه کرد:

  • کیفیت دوربین یا مگاپیکسل آن – MegaPixel
  • نوع و فاصله دید در شب – IR Distance
  • زاویه و نوع لنز دوربین – Camera lens angle
  • نرم افزار کاربردی آن
  • استانداردهای مقاومت دوربین در برابر شرایط محیطی
  • برخی قابلیت های خاص مورد توجه کاربر مانند تشخیص چهره، پلاک و …
  1. انتخاب محل نصب: برای انتخاب مکان نصب دوربین‌ها باید از مواردی مانند طراحی فضا، دید دوربین و نیازهای شما و … در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، باید دوربین‌ها در محل‌هایی قرار گیرند که دید مناسبی داشته باشند و هیچ مانعی بین دوربین و محدوده موردنظر قرار نگیرد و دوربین بتواند تمامی نقاط مورد نظر شما را پوشش دهد. این مورد بسیار بستگی به طرح ارائه شده توسط مسئول فنی شما دارد. این طرح باید دقیق باشد و تمام فضای خواسته شده کارفرما، جهت نظارت تصویری را در برگیرد. همچنین باید در نظر گرفت که دوربین تا حد امکان در معرض آب و هوای بد و شرایط آب و هوایی غیر مناسب قرار نگیرد و اگر شرایط چنین است،‌ حتماً از دوربین‌های مناسب با استانداردهای خاص آن محیط استفاده شود.

  1. ویژگی‌های دوربین‌های مداربسته: برای بهره‌برداری بهینه از دوربین‌های مدار بسته، باید از دوربین‌های باکیفیت و با قابلیت‌های مناسب استفاده شود. دوربین‌های با رزولوشن بالا، قابلیت ضبط صدا، قابلیت زوم و چرخش، قابلیت تشخیص حرکت و دارای نور مادون قرمز برای دید در شب، از ویژگی‌های مهمی هستند که باید در انتخاب دوربین‌ها مد نظر قرار گیرند.
  1. استانداردهای امنیتی و نفوذ: برای نصب دوربین‌های مداربسته در محیط‌هایی با حساسیت امنیتی بالا، باید از دوربین‌های مقاوم در برابر آب، گرد و غبار، مانند (IP67) یا ضربه و تخریب، مانند (IK10) استفاده شود. همچنین برای بالا بردن ضریب امنیت می‌توان از باکس‌های محافظتی استفاده کرد.

  1. زیرساخت شبکه: درصورتی که از دوربین‌های تحت شبکه (IP) استفاده می‌کنید، باید اطمینان حاصل شود که زیرساخت شبکه‌ی موجود برای پشتیبانی از ترافیک دوربین‌ها کافی است. برای مثال یک دوربین تحت شبکه هایک ویژن با یک ضبط کننده تصویر NVR نیازمند چه مقدار پهنای باند شبکه است.

  1. تجهیزات ذخیره سازی تصاویر: برای ذخیره کردن تصاویر یا فیلم‌های ضبط شده توسط دوربین‌ها، باید از سیستم‌های ضبط تصاویر (DVR یا NVR) که حاوی هارد هستند استفاده شود. لازم به ذکر است که انتخاب هارد رکوردر تصاویر براساس میزان ذخیره سازی، تعداد دوربین‌ها و نیازهای شما انجام می‌شود.

  1. قوانین محلی شما: قبل از نصب دوربین‌های مداربسته، باید قوانین و مقررات محلی را مورد بررسی قرار داده و اطمینان حاصل کنید که شرایط نصب و استفاده از دوربین‌ها را رعایت می‌کنید.

  1. فاصله نصب دوربین مدار بسته از سطح: به جهت حفاظت از دوربین در برابر آسیب‌های فیزیکی و یا سرقت، دوربین مدار بسته باید در فاصله مناسبی از سطح زمین نصب شده باشد. همچنین ارتفاع نصب دوربین مدار بسته، جهت تنظیم صحیح زاویه و قرارگرفتن دوربین در مکان مناسب خود، تأثیرگذار است.

  1. انتخاب مکان مناسب دستگاه رکوردر (DVR,NVR): در انتخاب محل دستگاه رکوردر نیز باید دقت نمود علاوه‌بر این که ملزومات فنی درنظر گرفته شود همچنین حفظ امنیت دستگاه طوری که به راحتی نیز قابل دسترس نباد هم مورد توجه قرار گیرد.

اقلام مورد نیاز جهت نصب دوربین مدار بسته

برای نصب و راه‌اندازی دوربین‌های مداربسته، اجزای مورد نیازی وجود دارد که باید به درستی انتخاب و نصب شوند تا سیستم نظارت تصویری به طور صحیح بتواند کار کند.

۱- دوربین مداربسته

۲- دستگاه ضبط تصاویر DVR یا NVR

۳- کابل‌ ارتباط شبکه یا کابل کواکسیال

۴- منبع تغذیه یا سوئیچ شبکه

۶- کابل اتصال رکوردر DVR  یا NVR  به مانیتور از نوع VGA  یا HDMI

۷- مانیتور

۸- میکروفون: اگر نیاز دارید صدا را هم ضبط کنید، میکروفون موردنیاز است. البته برخی دوربین‌ها دارای میکروفون داخلی هستند و در این صورت لازم به تهیه جداگانه میکروفون نخواهید بود.

۹- کانکتورهای دوربین مداربسته: کانکتور BNC برای سیستم های توربو اچ دی و یا سوکت شبکه CAT6 برای سیستم های تحت شبکه .(IP)

۱۰- نرم افزار مانیتورینگ یا مدیریت تجهیزات: برنامه‌ای برای مدیریت و کنترل دوربین و تصاویر ضبط شده. در این زمینه، نرم افزارهای هایک ویژن مانند IVMS 4200، بسیار کارآمد طراحی و همراه با بروزرسانی های منظم، عرضه شده‌اند.