ثبت و نگه داری تصاویر توسط دوربین های مدار بسته بسیار اهمیت دارد. هر چه زمان نگه داری فیلم ها در دوربین بیشتر باشد بهتر است. با بررسی ویدئوهای ضبط شده شما می توانید به حقایق زیادی دست پیدا کنید. برای افزایش حافظه در دوربین خرید هارد دیسک های اضافی هزینه ای اضافه است. اما تیاندی سنتر قصد دارد راههای افزایش حافظه دوربین مداربسته را آموزش دهد تا متحمل هزینه های اضافی نشوید.
بالا بردن ظرفیت نگه داری و ذخیره کردن در دوربین های مدار بسته
دستگاه های ضبط دی وی ار و ان وی ار مسئول ذخیره داده ها و تصویرها در سیستم های نظارتی دوربین های مدار بسته هستند. در نظر داشته باشید که هر یک از دستگاه های رکورد با توجه به یک سری از خصیصه ها و تعداد کانال ها می توانند از تعدادی هارد دیسک با گنجایش معینی حمایت کنند. یکی از راههای افزایش حافظه دوربین مداربسته بهره گیری از ماکزیمم تعداد و ظرفیت برای هارد ی می باشد که دستگاه های ضبط می توانند از آن حمایت کنند. با این وجود چطور می توانیم از همین تعداد هاردها بالاترین استفاده را داشته باشیم.
یکی از راه ها برای این که بتوانید مدت زمان ضبط را بالا ببرید این است هارد دیسک دیگر برای دستگاه بخرید. اما ممکن است دستگاه شما نتواند از تعداد هارد بیشتر پشتیبانی کند. در این جا چاره کار چیست؟
آیا باید دستگاه را تعویض نمایید و دستگاه جدید خریداری نمایید. این می تواند راه حل سختی باشد. اما لازم است بدانید می توانید با بهره گیری از یک سری کارها با همان تعداد هارد و در همان دستگاه مدت زمان بیشتری تصاویر را ضبط کنید. بنابراین لازم است که به بررسی فاکتورهایی که در ظرفیت و حجم تصاویر نگه داری شده موثر هستند را بشناسید.
عوامل تاثیر گذار در میزان نگه داری و ذخیره هارد دیسک در دوربین های مدار بسته
عوامل مهمی مانند شفافیت و کیفیت تصاویر، نرخ فریم ها، تعداد دوربین ها، کیفیت تکنولوژی فشرده سازی بر میزان ذخیره سازی هارد ها تاصیر می گذارند. بنابراین در زمان خرید و مقایسه میان سیستم ها یکی از فاکتورهای مهم همین تکنولوژی فشرده سازی می باشد.
برای سیستمی که خریداری کرده اید بقیه عوامل به صورت ثابت هستند. بدین معنا که در هنگام خرید دوربین ها شما باید در همان ابتدا در مورد رزولوشن و کیفیت تصویرها در دوربین مورد نظر تصمیم بگیرید. همچنین باید به مورد فشرده سازی تصاویر نیز توجه کنید و انتخاب خود را با توجه به کارکرد متفاوت دستگاه با توجه به این گزینه برگزینید.
اگر هر یک از موارد بالا تغییری کند در مدت زمانی که می توانید به ضبط تصویرها بپردازید اثر می گذارد. برای بالا بردن هارد دوربین مدار بسته لازم است که رزولوشن تصویر را کم نمایید. همچنین باید بدانید که اگر نرخ فریم کم باشد حجم داده هایی که ذخیره می کنید نیز کم می شود. شما می توانید این تغییرات را با توجه به نقطه تحت کنترل انجام دهید.
برای مثال اگر کار ضبط تصاویر در مکانی است که نیازی به ثبت کردن همه تصاویر با جزییات نیست شما می توانید از نرخ فریم کم بهره ببرید. البته لازم است بدانید که نرخ فریم ۱۵ می تواند برای کاربردهای عادی تصاویر با کیفیت بسیار مناسبی را ارئه بدهد. بنابراین در این جا لازم نیست که شما فیلم ها را با نرخ فریم ۳۰ ثبت نمایید. در نظر داشته باشید که اگر رزولوشن تصاویر را کم کنید حجم تصویرهایی که ثبت می کنید تا حد زیادی کم می شود. لذا داده ها با حجم پایین تری ذخیره می شوند و جای بیشتری جهت ذخیره کردن خواهید داشت. ولی چنان چه بخواهید وضوح و کیفیت تصویرها را کم نکنید تا بتوانید به مشاهده جزییات بپردازید لازم است که از فرمت فشرده سازی بهره بگیرید.
فرمت فشرده سازی در دوربین های مدار بسته
یکی از راههای ساده تر برای به حداکثر رساندن فضای ذخیرهسازی، پیکربندی دوربینهای مداربسته است. به نحوی که تنها در صورت شناسایی حرکت ضبط انجام شود. این روش باعث میشود بخش قابل توجهی از فیلمهای نظارتی که اهمیتی ندارند، هرگز استفاده یا پخش نشوند.
چگونگی فشرده سازی در فیلم ها می تواند تفاوت زیادی را در فضای نگه داری ایجاد نماید. برای مثال در سیستم های عادی چنان چه اطلاعات با تکنولوژی های متفاوت فشرده شوند نتیجه فرق دارد. اگر فشرده سازی به صورت متوسط انجام شود دستگاه به ۴۰ گیگا بایت فضا احتیاج دارد. این در حالی است که اگر بهترین فشرده سازی را انجام دهید دستگاه به ۲۰ گیگا بایت فضا در یک روز نیاز دارد.
در دوربینهای مداربسته دیجیتال، از تکنیکهای فشردهسازی برای کاهش حجم فایلهای تصاویر و ویدئوهای ضبط شده استفاده میشود. فرمتهای فشردهسازی رایج برای ویدئوها عبارتند از: MJPEG، MPEG4 و H.
سایر راه ها برای افزایش هارد دوربین مداربسته
از دیگر راههای افزایش حافظه دوربین مداربسته، تنظیمات برای رکورد است. برای مثال شما می توانید بر روی دستگاه خود یک سری تنظیمات را به گونه ای انجام دهید که در همه ساعات شبانه روز مشغول ضبط نباشد. بلکه در زمان های مورد نیاز شما، تصاویر را ضبط و ثبت نماید.
برای مثال برای دوربین های مدار بسته ای که در خانه نصب شده است می توانید تنظیمات را طوری انجام دهید که در مواقعی که در منزل نیستید کار ضبط را انجام دهد. همچنین می توانید رکورد تصاویر را در وضعیت تشخیص حرکت بگذارید. بنابراین اگر حرکتی در زاویه دید دوربین اتفاق بیفتد دوربین می تواند به رکورد رویداد بپردازد. در غیر این صورت ضبطی انجام نمی شود و داده ای به هارد فرستاده نمی شود.
در تنظیمات دستگاه های دی وی ار بخشی به اسم موشن دتکشن است که قادر است تا عکس العمل به حرکت ها را ایجاد نماید. یکی از واکنش هایی که این دستگاه نشان می دهد ذخیره فیلم ها است. شما می توانید مکان مد نظر را برای حرکت اهمیت دارد را انتخاب کنید. سپس مقدار حساسیت را نیز برگزینید. این عدد بین ۱ تا ۱۰ است و هر چقدر کمتر باشد میزان حساسیت نیز پایین تر است. بهره گیری از این روش در مکان هایی که شلوغ نباشد و تردد کم باشد زمان ضبط را بالا می برد.
بهره گیری از SD کارت هم یکی دیگر از روش هایی است که سبب می شود تا فضای نگه داری برای دوربین مدار بسته بالا رود. ولی به دلیل این که در اغلب موارد SD کارت دارای ظزفیت زیادی نیست لذا استفاده از آن نمی تواند فضای زیادی را برای ذخیره سازی مهیا سازد. برخی از کاربران می پرسند برای یک ماه به چه میزان حافظه نیاز است؟ در جواب باید گفت که برای یک دستگاه عادی که از فن آوری H 264 بهره می برد و یک دوربین ۲ مگا پیکسلی به آن متصل است و به صورت ۲۴ ساعت مشغول ضبط تصاویر است به مقدار ۱ ترابایت فضا برای مدت زمان یک ماه احتیاج دارد.